Schaakvereniging De Groene Zes

De plek waar schaken en gezelligheid elkaar ontmoeten

Beker wedstrijd in Bakkum

Dinsdag 13 januari mochten we aantreden tegen SV Baķkum in de strijd om de NHSB-beker. De NHSB-beker is een knockout strijd tussen verenigings teams bestaande uit 4 personen. Oorspronkelijk was deze wedstrijd eerder gepland, echter door ziekte en zeer hadden wij om uitstel gevraagd.

Vandaag was het dus zover dus gingen we op pad met Rik, Andrew, Ron en ondergetekende. Nadat Rik een forse lekkage had vastgesteld in de toilet accomodaties van Hotel Borst konden de partijen van start in de sfeervolle schaakzaal waar tevens de interne competitie van SV Bakkum werd gespeeld. Ook SV Bakkum is een kleine vereniging dus naast de teamwedstrijd waren er een viertal partijen te bewonderen.

Onze start was niet geweldig, Rik zag op bord 2 over het hoofd dat zijn tegenstander zijn gedekte toren toch gewoon kon slaan, verder spelen had weinig zin meer. Andrew kon de stand gelijk trekken. Ron zag zijn op zich keurige stelling in elkaar storten. Met een 2-1 achterstand moest de laatste partij gewonnen worden voor een gelijk spel. Mijn tegenstander bezweek onder de druk en leverde het laatste punt in, eindstand 2-2.

Doordat het regelement zegt dat bij gelijk spel de uitslag van het 4de bord vervalt gaat De Groene Zes door naar de volgende ronde.

Peter van der Schee