Schaakvereniging De Groene Zes

De plek waar schaken en gezelligheid elkaar ontmoeten

De Groene Zes krijgt pak slaag in Heerhugowaard.

Gisteren op donderdag 12 februari (let op dit is dus geen vrijdag de dertiende) hadden we met ons eerste team een bondswedstrijd treffen met Heerhugowaard, Ondanks het wat gehandicapte team, Peter van Waert, Rik Slaman en Nico Weel afwezig, vertrokken we vol goede moed naar Cafe de Swan, het thuishonk van Heerhugowaard.

Bij aankomst kregen we nog net het laatste stukje van het jeugdschaak mee en na enige discussie over de opstelling van de tafels tussen 2 Heerhugowaard leden konden we aan de slag.

Dit liep echter wat anders dan wij ons hadden voorgesteld na ongeveer een uur spelen zag ik ineens 3-0 op het scorebord staan en toen ik besloot even naar de overige partijen te kijken zag ik dat de 4-0 om de hoek lag, Axel Zee, terug van weg geweest, liet zijn dame insluiten waardoor de 4-0 een feit was. Winnen was er niet meer bij maar misschien konden we nog inzetten op een gelijk spel. Andrew en PetervdS stonden beter op dat moment. Helaas mocht dit ook niet zo zijn Bas hield het ook voor gezien en de nederlaag was een feit. Ook Andrew en Ron kwamen in de problemen en daar stond dan 7-0 op het score bord. Mijn stelling vertoonde wel wat remise trekjes in het eindspel maar ik besloot toch nog maar e.a. te proberen en dat pakte goed uit en zo konden wij terug naar huis met 1 schamel bordpuntje.

Het enige wat wij nu kunnen doen is onze wonden likken en moed verzamelen voor onze volgende bonds wedstrijd tegen Schaakgroep Koedijk op 12 maart a.s.

Peter van der Schee