Schaakvereniging De Groene Zes

De plek waar schaken en gezelligheid elkaar ontmoetenPiet Aardenburg wint voor de tweede keer het Groene Zes Rapid toernooi (editie 2014-2015)

(foto: Ronde 15, 0-1 Leo van Velen tegen Piet Aardenburg. Een ijzersterke pot van Leo die net niet genoeg druk op stelling van Piet kon zetten om de in tijdnood verkerende Piet op zijn knieën te krijgen)

Piet Aardenburg heeft voor de tweede keer het Groene Zes Rapid Toernooi gewonnen. In zijn nu al memorabele speech tijdens de prijsuitreiking dankte hij zijn tegenstanders omdat hij het gevoel had dat deze punten hadden laten liggen. Zonder geluk vaart niemand wel, dat blijkt maar weer. Zijn overwinning is verdiend.

Bij aanvang van de laatste speelavond met ronde 16 en 17 nog te gaan waren er nog 4 kanshebbers op de fel begeerde titel. Bertus Droog, Piet Reus, Piet Aardenburg en met wat geluk zelf Nico Weel (Killerwhale van GZ). Wellicht was deze druk voor Piet R. en Bertus te hoog en zij verloren in ronde 16. Met de winst van  Piet Aardenburg op Ab Niekamp (winnaar in de B-groep) in ronde 16  kon de eindoverwinning Piet A. niet meer ontgaan.

Zie de menubalk voor de de  stand en uitslagen na ronde 17.

groep A

1 Piet Aardenburg

2 Piet Reus

3 Nico Weel

Groep B

1 Ab Niekamp

2 Peter Burink

3 Ron Smit